Panc Media.

Framgångsbilen i samarbete med Lexus

Alexander Pärleros plockar upp sina gäster med Framgångsbilen, på väg mot poddstudion.

Om samarbetet

Panc Media representerar åtskilliga av Sveriges största podcasts och opinionsbildare. Tillsammans med Alexander Pärleros som driver Framgångspodden sände vi första avsnittet av Framgångsbilen redan 2017 och sista avsnittet släpptes juni 2020.

Bakgrunden till formatet ligger i vår idé om att filmatisera det första mötet mellan programledaren Alexander och gästen, på väg mot poddstudion. Att vi skulle samarbeta tillsammans med en bilaktör inom premiumsegmentet, som samtidigt tar sitt ansvar för miljön var givet – Lexus Sverige klev in som exklusivt partner från dag ett.

Formatet har vunnit 2a pris i Lexus Best Practice Award 2018 och uppmärksammats flitigt i svenska medier, t.ex. SVT Morgonstudion.

”Jag har många gånger imponerats över Panc’s förmåga att få ihop och leverera snabba och högkvalitativa produktioner, med emellanåt bara något dygn till godo för att planera utförandet, det är väldigt unikt!”

Julia Tånge, Production manager The&Partnership

”Ett otroligt lyckat samarbete, målet var att nå ut till den nya generationens Lexus-förare och det har vi absolut gjort”

Anders Drakenberg, Marknadschef Lexus Sverige

Hur lyckades vi?

Vi skapade konceptet Framgångbilen som andas storytelling och inspiration där Lexus spelar en naturlig roll i formatet och som även bidrar med sin historia. På detta sätt har Lexus ökat sin varumärkeskännedom och preferens i målgruppen 30-45 år. Med totalt 35 gäster i 6 säsonger har tittarna fått höra om allt från livet bakom artisten Zara Larsson, entreprenörtips från Isabella Löwengrip till gripande livshistorier från bl.a. Ison Glasgow som levde som hemlös på Stockholms gator, nu en del av hip hop gruppen ISON & FILLE.

2

Pristagare

Lexus Best Practice Award 2018

5M

Video-visningar

Framgångbilen YouTube Instagram

38%

Av lyssnarna

Kan tänka sig att köpa en Lexus

Utmärkelser

Andra plats i Lexus Best Practice Award 2018

@pancmedia

Denna webbplats använder sig av kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett så bra sätt som möjligt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor under Privacy & Policy.